10 września 2019

VI Edycja konkursu gastronomicznego „Dzikie smaki – jeleń po myśliwsku”

Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych im. Ignacego Jana Paderewskiego w Ciężkowicach zaprasza do udziału w VI edycji konkursu gastronomicznego „Dzikie smaki – jeleń po myśliwsku”. W tegorocznej edycji uczniowie zmierzą się jak zwykle z dziczyzną. Tym razem motywem przewodnim jest danie z jelenia. Konkurs jest adresowany do uczniów szkół ponadgimnazjalnych i ponadpodstawowych o profilu gastronomicznym.

Celem konkursu jest podniesienie poziomu kształcenia zawodowego oraz nawiązanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią, doskonalenie zawodowe i nauczycieli przygotowujących uczniów do pracy oraz rozwijanie pasji  i zainteresowań.

Przedsięwzięcie to cieszy się uznaniem wśród fachowców branży gastronomicznej, jak również młodych adeptów sztuki kulinarnej. Konkurs objęty został patronatem Małopolskiego Kuratora Oświaty, Starosty Powiatu Tarnowskiego, Małopolskiego Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników, Term Chochołowskich, Centrum Kultury i Promocji Gminy Ciężkowice, Burmistrza Gminy Ciężkowice, Koła Łowieckie Pogórza Ciężkowickiego.

Regulamin Konkursu w załączeniu.

Załączniki